Fyll upp med olivoljan. Går att variera efter egen smak med andra ingredienser. Ner med det i en burk och ställ det mörkt så det behåller sin fina gröna färg
Häll upp moussen i glas och dekorera meddillolja, sikrom och räkor. "Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av nässlor, passionsfrukt, krusbär, kiwi och citron
Servera med en laxskiva, kaviar, dillolja och stekt grovt rågbröd. Påsken är en högtid där man ofta äter tillsammans med nära och kära och vad är då bättre en mat som kan förberedas så man kan umgås med sina gäster
4 500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade) 1 minibaguette 3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4) 3 msk finskuren gräslök 1/2 tsk finrivet citronskal 2 tsk färskpressad citronjuice 80 g löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar) 1 krm salt Dillolja 1 kruka dill 1 dl neutral rapsolja Till garnering ruccola dill Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sila av oljan, så lite blad som möjligt ska med i den färdiga dilloljan, ner i en vid skål. På vissa sätt blev den till och med bättre än originalet, tro det eller ej
Mixa dillen och vitlöken med oljorna. Ringla dilloljan runt. Dela potatisarna i bitar och lägg ner dem i kastrullen med såsen och låt det puttra ihop en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.