Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över. Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök
Räkpanna var en av min och makens favoriträtter när vi levde i Stockholm. Men när jag tog fram receptet insåg jag att det var dags att lyfta det klassiska 80-talsreceptet in i 2000-talet
Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Strimla purjolöken, hacka selleri och paprika i tärningar. Riv eller pressa vitlöken. Fräs detta tillsammans med curry och kajennpeppar i stekpanna på medelvärme i cirka 10-15 minuter
Foto. Martina Detta receptet fick vi ifrån Elisabeth. Ca 466 kcal/ port med ris Ca 244 kcal/ port utan ris 4 port 3 st kycklingfilé (125 g/st) 1 msk olja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater 2 dl hönsbuljong 1/2 dl kokosflingor 2 tsk koriander 1 krm chilipeppar salt och peppar 4 msk jordnötter 3 dl okokt ris Gör så här
Smält smör i en kastrull, tillsätt socker och låt det karamellisera. Ta bort blandningen från plattan och rör ner det varma kaffet och chokladmjölksdrycken
rapsolja. 2 vitlöksklyftor. 3 dl långkornigt basmastiris. 4 dl vatten. salt, nymalen svartpepparHäll några matskedar olja i en kastrull och låt den värmas till medelvärme
Moqueca är en utsökt brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Inlägget Moqueca- Brasiliansk fiskgryta dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Tärna morötterna och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor
Smält smöret med curryn. Fräs de hackade vitlöksklyftorna och lökarna lätt. Häll på buljongen och vinet och blanda i de nedskurna potatisarna och grönsakerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.