salt, nymalen svartpepparHäll några matskedar olja i en kastrull och låt den värmas till medelvärme. Pressa i vitlöken och lägg i riset. Stek allt under omrörning i cirka 3 minuter – se till så att vitlöken inte blir brun, då är värmen för hög.Slå på vattnet. Salta och låt riset sjuda under lock i 11 minuter. Ta av kastrullen från plattan och riset svälla klart i några minuter. Rör om riset och smaka av med peppar.
Igår gjorde jag en tomtelatte (recept kommer senare) åt maken och fick kondenserad mjölk över. Letade på nätet och hittade ett recept på Brigadeiros på mitt kök
Den här rätten har jag tagit till mitt hjärta tack vare mina portugisiska vänner. När portugiser har fest så är den här bön/köttgrytan nästan ett måste, recepten varierar från familj till familj
Foto. Martina Detta receptet fick vi ifrån Elisabeth. Ca 466 kcal/ port med ris Ca 244 kcal/ port utan ris 4 port 3 st kycklingfilé (125 g/st) 1 msk olja 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 burk krossade tomater 2 dl hönsbuljong 1/2 dl kokosflingor 2 tsk koriander 1 krm chilipeppar salt och peppar 4 msk jordnötter 3 dl okokt ris Gör så här
Smält smör i en kastrull, tillsätt socker och låt det karamellisera. Ta bort blandningen från plattan och rör ner det varma kaffet och chokladmjölksdrycken
Moqueca är en utsökt brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Man kan variera fiskgrytan genom att ha i både fisk och skaldjur eller göra den enkel som min version med endast fisk
Tärna morötterna och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor
Smält smöret med curryn. Fräs de hackade vitlöksklyftorna och lökarna lätt. Häll på buljongen och vinet och blanda i de nedskurna potatisarna och grönsakerna
Galet gott. En fläskfilé - delat i mindre bitar. Såklart. 3 chorizo - skivade1 lök - skivad/hackad2 tomater - i småbitar1 förpackning ekologiska svarta bönor2 dl grädde3 dl cf, jag hade smaksatt med ngt som jag inte minns1 paprika, small piecessaltStek köttet, löken och korven
Skär köttet i stora tärningar och bacon i små tärningar, lägg baconet i en gjutjärnsgryta, stek till det först och sist lammköttet i fettet från baconet
Mumsfilibabba. Strimla kycklingfileerBanka sönder ca 30 st nachochips i en plastpåseSätt i kycklingen i chipssmulet och blanda om ordentligt så kycklingen blir smulig all overBred ut kyckingen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200 grader tills kycklingen är klar (håll koll, svårt att säga tid beroende på hur stora kycklingbitar man gör men se till att det inte blir torrt)Till kycklingen serverade jag resten av nachochipsen, halloumiost, en grönsallad och 2 röror där den ena bestod av creme fraiche och mosad fetaost och den andra av sweet chilisås med CF
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.