Sen jag började på brogyllen har det blivit mycket mindre bakande men jag ska skärpa mig. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuterKladdkakscupcakes100 g smör - smält och låt svalna något2 ägg3 dl socker1½ dl mjöl4 msk kakao1 nypa salt2 tsk vaniljsockerev. Låt stå inne i ca 15-18 minuter i 175 grader
Sött, salt och surdeg
Praktiken på brogyllen går hyfsat. Gud så gott det ärTekakor75-100 g smör40 jäst5 dl mjölk1/3 -1/2 dl socker1 tsk salt2 dl grahamsmjölca 12 dl vetemjölSmula ner jästen i en bunke. Kör i ca 5-8 minuter i maskin eller förhand tills det släpper från bunken, ev, tillsätt mer vetemjöl. Låt jäsa i 30-40 minuter. Nagga dom och låt jäsa i 20-30 minuter. Lägg in i ugnen och låt stå inne i ca 10-15 minuter. 75-100 g smör
Många korvar, torra varor, snacks och även färska bakverk och en liten charkdisk - fantastiskt. Personalen som består av ett polsk par var halv-trevlig dock
Lyxfrukost på Brogyllen var nämligen det som stod på programmet. Första stoppet blev Balders Hage som redan hade fullt julsortiment, vilket jag tyckte var det deras bästa på flera år, det var svårt att inte köpa allt, men det slutade med två ugglor och en annan fågel, tre julgransljushållare, en gift-tag (tyckte den var så söt) och sugrör, pastellfärgade med prickar och röd/vitrandiga
Efter jobbet åkte jag och tjejerna till stan, åt lunch på Brogyllen och tittade lite i affärer. I toakön på lunchen träffade jag en väldigt trevlig ung kille, han var portugis och bodde i Oslo där han arbetade som läkare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.