Häll av på en tallrik och låt svalna. Strö över mandelflagorna och pudra över lite florsocker. Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20-25 min
Jag toppade kakan med en superenkel kolatopping. Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Häll i smeten i en plåt med bakplåtspapper. På lovet hann jag baka en hel del och så hade vi ju en del gäster som hjälpte mig att äta upp alla godsaker också
KOLASNITT MED MÖRK CHOKLAD, PEKANNÖTTEROCH HAVSSALT. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. ) och bakning. Platta till längderna något (särskilt om du väljer att baka ut två längder) med en gaffel eller liknande
et toppas den med en smaskig kolaglasyr och ytterligare lite pekannötter. En sockerkaka i grunden som är gjord på ljust muscovadosocker istället för vanligt socker för att få en liten kolaaktig smak samt med lite grovhackade pekannötter i också
Dekorera försiktigt medpekannötteroch ställ i mitten av ugnen. Föredrar man den kladdig kan man värma den några sekunder i mikron och servera med exempelvis glass
Jag ville låta rödbetsgnocchin spela huvudrollen och därför serverade jag mina med enkla tillbehör i form av stekt svamp, lite smörfräst purjolök, rostade pekannötteroch ytterst lite brynt smör på toppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.