Skålla plommonen och låt dem ligga i en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå in i fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Börja med garneringen. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. 1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda socker och hushållsfärg i en plastpåse så att sockret färgas svagt rosa
Min födelsedag firade jag tillsammans med mina föräldrar i helgen. Förra veckan bakade jag Brysselkex. Jag hade med mig ett gäng på förra veckans matbloggsträff med tema Land
Söta mördegskakor med alldeles knallrosa kant fick svärmor till födelsedagsfika förra veckan. En liten fågel (hon själv) hade berättat att hon var överförtjust i just brysselkex när hon var liten - just för den fina rosa kanten
Och dagens frukost blev gröt med hemmagjord plommonsylt. Hemma hos mamma och pappa är träden överfulla av frukter och jag fick plocka en kasse med plommon med mig hem
Grönsaker, frukter, örter och bär behandlas genom torkning, frysning, saltning, sötning eller inläggning för att kunna konsumeras under vinter och vår parallellt med att de färskkonsumeras på löpande band
Med liten plats i frysen för bakverk och en minimal vilja att kasta fin frukt bara för att jag tröttnat på att äta den direkt, så blev det att tänka i andra banor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.