Med liten plats i frysen för bakverk och en minimal vilja att kasta fin frukt bara för att jag tröttnat på att äta den direkt, så blev det att tänka i andra banor
Mosa bären med en gaffel. Blanda med chiafrön. ev sötning med honung, stevia eller agavesirap. Rör eventuellt ner lite sötning och smaksättning, exempelvis lite riven ingefära eller kardemumma
Så en smoothie fick det bli med grekisk yoghurt, banan, några frysta jordgubbar, kanel och proviva…. Denna gång var det en hel förpackning med plommon, åh det skulle bli sååå gott, ha skulle äta HELA tiden bla bla bla
Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans medkanelen, kardemummakärnorna och vattnet
Men jag kunde inte låta bli att dela denna gobit med er. Om du bara gör kakan rekommenderar jag att du komplimenterar med mer protein, tex proteinfluff, keso eller kesella
Skålla plommonen och låt dem ligga i en kastrull med lock ett tag så att skalen krusar sig och färgen från skalen hinner gå in i fruktköttet (blir mycket vackrare så)
Blanda ner vetemjöl och margarin om vartannat, arbeta nu med händerna. Är degen lös ha på lite mjöl, kavla ut degen till en stor fyrkant, bred på smör/ margarin, strö på socker och kanel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.