I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser
Lägg upp grönsakernapå en tallrik och lägg köttet ovanpå, garnera gärna med lite färsk timjan. ) Vi köpte en riktigt mör och fin bit med oxfilé som serverades med väldigt goda grönsaker som jag tillagat i lite olja, grönsaksbuljong och vin
Banka ut entrecotenpå båda sidorna och krydda därefter, låt ligga några minuter. När du vänder på köttskivorna tillsätter du oyster sauce i grönsakerna
Koka riset enligt förpackningens anvisningar och förbered alla namul (marinerade grönsaker). Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Använder du grillspett av trä så glöm inte att blötlägga dem. 1Skala och kärna ur grönsakerna. 1Trä upp ett ordentligt grillspett per person, varva kött, bacon och grönsaker. 1Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt cirka 1 timme. 1Grilla spetten i ugnen på 200 grader cirka 10 minuter på varje sida. 1Strö över lite persilja och servera spetten med sås och sallad
Koka riset enligt förpackningens anvisningar och förbered alla namul (marinerade grönsaker). Lägg i en bunke och placera något tungt ovanpå, tex ett litet fat med en stenmortel på
Skär jalapeño och grönsaker till chiliteriyaki i små centimeterstora tärningar. Ta entrecôte skivorna och ”virka” på köttet på spetten så jämnt som möjligt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.