Servera hamburgarna med oståsen tillbehören och gärna ketchup gjord på röda vinbär. 1Hamburgare500 g fett vildsvinskött, grovmalet 1 msk ketchup 1 msk senap, dijonsenap salt, efter smak svartpeppar, grovmalen, efter smak 1 msk bladperslija, finhackad. 1Serveras med8 hamburgerbröd, små 1 rödlök, skuren i tunna skivor 8 skivor bacon, knaperstekt 2 tomater, tunt skivade lite ruccolasalladHamburgare. Forma till 8 hamburgare och stek eller grilla dem
Alternativt lite slarvigt med en stavmixer. Blanda med ägg, lök, BBQ-sås, mjöl och salt. 1 Mosa bönorna med händerna till en massa. 2 Forma burgaremed blöta händer. ) Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna påmedelvärme 2–3 min per sida. 3 Fyll burgarbröden (gärna lätt stekta) med grönsakerna, burgare, BBQ-sås och majonnäs. 800 g kidneybönor på burk (bruttovikt), avrunna och sköljda
Lägg salladen på brödet, fortsätt med tomat, lök, pestobönor, burgare och rödlök. Blanda bönorna med pesto, crème fraiche, vitlök, örter och citronskal
så jag var tvungen att gå dit dagen därpå. Det lät nästan lite för bra för att vara sant när han berättade att man fick underbara långkoksburgare för 75 spänn
Rör sedan ner mjölblandningen och vispa med elvisp i minst 5 minuter, blanda då i russinen med en slickepott. Låt jäsa under duk i 35 minuter, jag brukar ha min ovanför spisen medans ungen värms upp så jäser den bättre. Rör sedan ner mjölblandningen och vispa med elvisp i minst 5 minuter, blanda då i russinen med en slickepott
Forma till lagom stora burgare och stek dem påmedelhög värme tills de är på gränsen till färdiga. Efter tips på olika receptsidor att mala ner högrev för att få till den där perfekta hamburgaren, var jag bara tvungen att testa, och ja
Det räcker inte med att göra veganburgare för och på Södermalm. Och oavsett hur sällan någon har sagt att något smakar ”Jävligt Borlänge” så ville jag ändå göra ett statement, både genom att samarbete med BB som är en burgarkedja som föddes i Luleå och genom att döpa den till Borlänge och inte till Kungsholmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.