Rätten serveras ofta medfriterat ägg, lime och prik nam pla (chili fisksås). Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m
Friterat ägg0,5 dl majsstärkelse 4 ägg 1 dl pankoströbröd neutral olja, till fritering. Rydberg600 g oxfilé, eller biff 2 gula lökar, finhackade 30 g smör 800 g fast potatis, skalad och i 1 cm stora tärningar 0,5 kruka färsk kruspersilja, hackad
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Det skulle få bli en enkel nudelwok med. Hade vitkål, morötter och purjolök som behövde komma till användning och jag valde att jobba med dem grönsakerna istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.