15 Minuter
Tillagningstid 15 Minuter Total tid 30 Minuter Portioner: 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta. Låt lök, vitlök och chili fräsa med ett par minuter. Tillsätt tomater, lagerblad, vin och ev. en skvätt vatten. Koka ihop cirka 15 minuter Låt svalna. Börja med såsen. Smält smöret i en kastrull, pudra över mjöl och tillsätt mjölk. Koka ett par minuter under omrörning. Smaka av med salt, peppar och muskot. Dags att lägga ihop allt. Lägg ut lasagneplanor på en rad. Klicka 1 msk korvsås på varje platta. Lägg därefter på ett salviablad och soltorkad tomat. Rulla ihop plattorna till rör och fyll en smord ugnsfast form med prydliga rader. Häll över béchamelsås och parmesan. Gratinera mitt i ugnen 25–30 minuter eller tills pastan fått en vacker yta. Gör bönsalladen medan lasagnen är ugnen. Blanda olja, citronskal och citronsaftsaft med senap och socker. Lägg nykokta bönor och rödlök i en rymlig skål. Slå över vinägretten och smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra en stund i rumstemperatur. 3.5.3208
Fyll cannellonirullarna med spenatblandningen och lägg dem på tomatsåsen. När Leif ville ha laxfylld cannelloni i söndags gjorde jag spenatfylld variant till mig
Här får ni ett recept som är en blandning mellan cannelloni och crêpes. Jo, man hittar på en LCHF-variant så klart… och då funkar det återigen att köra med supertunna omeletter
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Lägg tomater och paprikabitar med snittytan upp på en papprad plåt. Toppa den färdiga cannellonin med lite av smulorna och servera resten vid sidan av med extra parmesan och en god sallad
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Hjortgryta på ytterlårHjortgryta. Skär köttet i lämpliga bitar och stek dem på hög värme runt om. Hittade en bit hjortkött långt in i frysen och det passar väl bra så här i höstrusket
Här kommer tips på lite tilltugg som ni kan bjuda era vänner på till mellon ikväll. Förra lördagen hade vi gäster hemma och till välkomstdrinken bjöd jag på lite goda tillbehör som är superenkelt att göra
Så full rulle på detta och jag försöker satsa hundra procent. Sedan blir de på det igen i morgon. Själv har jag blivit helt insnöad på smoothies i alla sorter
Här kommer receptet på ett underbart gott, saftigt och framförallt kalorisnålt bröd. Om du vill baka dem som bullar placerar du dem istället på bakplåtspapper och låter grädda i ugnen under samma tid, beroende på hur stora du gör bullarna
Här kommer ett snabbt, enkelt och supergott recept på pasta med bacon och philadelphiaost. Stek baconen på medelvärme i en stekpanna tills det börjar få färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.