Catarinas raclettemiddag
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till raclettegrillen700 g delikatesspotatis, kokt med skal på 600 g oxfilé, tunna skivor 1 knippe grön sparris, färsk 4-5 champinjoner (kastanjechampinjoner) 8-10 romanticatomater 200-250 g racletteost, skuren i tunna skivor 100 g pancetta (rökt sidfläsk som bacon skivor) 0,5-1 dl cornichons
  • Röd chimichurri1 bananschalottenlök, finhackad 0,5 röd chilifrukt, finhackad 1-2 msk persilja, finhackad 0,5 msk färsk timjan, plockade blad utan stjälk 0,5 tsk torkad oregano 1 dl rapsolja 1 tsk rödvinsvinäger 1 msk sambal oelek salt svartpeppar, nymalen
  • Dijonnaise1 äggula 1-2 msk dijonsenap (efter smak, men det skall vara sting i den) 0,5-1 tsk vitvinsvinäger (eller rödvinsvinäger) 1-1,5 dl rapsolja salt svartpeppar, nymalen 0,5 tsk vatten
  • Alternativ: Snabb-dijonnaise1 dl majonnäs (gärna Hellmans) 2 msk dijonsenap salt svartpeppar, nymalen
  • Kall Bearnaisesås1 äggula 1 tsk dijonsenap 1 tsk dragonvinäger (eller rödvinsinäger) 1-1,5 dl rapsolja 1 tsk torkad dragon 1 msk persilja, finhackad salt (efter smak) ca 0,5 krm vitpeppar ca 0,5 krm cayennepeppar worcestersås (1-2 ”dashar”) vatten (någon droppa vatten om den behöver lättas upp)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.