Den här underbara cheesecaken bjöd jag på för några helger sedan då vi hade gäster. Kakan bara osar jul då botten är med smak av pepparkaka och fyllningen är en len och gula från saffran
8 4 dl vispgrädde 4 ägg 2 dl socker 400 g färskost finrivet skal av 1 1/2 apelsin 150 g pepparkakor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Toppa med lingon och en delad pepparkaka. Avsluta med kräm. Blanda lingon, florsocker och vaniljsocker. Vispa färskost, grädde, florsocker och vaniljsocker fluffigt
Smält smöret och mixa det medpepparkakorna i en mixer. Garnera med lingon runt kanten och servera. Smält den vita chokladen över ett vattenbad och grovhacka den mörka
Kör digestivekex ochpepparkakor i en mixer, tillsätt smör under arbetets gång. I fredags hade jag med fredagsfika till jobbet och det blev en riktigt god cheesecakemed lingon och pepparkaka, fräsch, julig och jättegod
Krossa pepparkakorna till smulor, strö över ädelostkrämen. Toppa med pepparkakssmulor. Smula ned ädelosten i en bunke, tillsätt färskosten och vispa ihop till en kräm
Idag hade jag med mig en cheesecake till jobbet, som vi fikade på. Den var riktigt god och dessutom påskig med den gula fina färgen från passionsfrukten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.