Här kommer en riktigt ljuvlig cheesecakemed mascarpone och vitchoklad, toppad med ett lager kola. Stäng då av värmen men låt cheesecaken stå kvar i ugnen med luckan lite på glänt tills ugnen har svalnat
Smält chokladen i en skål över vattenbad. 100 g vitchoklad. Vispa med elvisp ihop färskost, 1,5 dl socker och äggen så det blir slätt. Vispa ihop choklad, creme fraîche och 0,5 dl socker
Cheesecakefyllning. Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Smält vitchoklad försiktigt i mikron eller över ett vattenbad
Häll blandningen i bunken medcheesecakesmeten och blanda väl. Tryck ut blandningen över botten i en springform, gärna hjärtformad, med bakplåtspapper i botten
Toppa medvitchokladkräm. Garnera med den flisade chokladen och hackade jordnötter. Bryt kexen i mindre bitar och lägg dem i matberedare monterad med en kniv
Vänd sedan ner den vitachokladen i smeten. 1125 gram vitchoklad. Häll ner i en form med löstagbar kant och låt vila cirka 30 minter i kylen. 1Smält under tiden chokladen och låt svalna något. 1Ta ut cheesecaken och dekorera med färska hallon
RECEPT - CHEESECAKEMEDVITCHOKLAD & LIME. Ja hörrni, här kommer ett superbra recept på cheesecake. Gör under tiden fyllningen genom att vispa cream cheese, riven choklad och lime med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.