Häll upp i två muggar och toppa med vispad grädde och/eller marshmallows. Pour into mugs and topp with whipped cream and/or marshmallows and salted caramel sauce
För lite variation mot den stora mängd blåbärochbjörnbär jag ätit de senaste dagarna, så gjorde jag i morse en havregrynsgröt med fräsch smak av vaniljoch lime
This is a lovely little cake, packed with flavours from passionfruit, lemons and warm vanilla. Light and airy cake layered with lemon curd, whipped cream and pulps from fresh passionsfruits
Blanda om och sätt in i kylen. Sedan toppar du din chiapuddingmed dessa samt färska bär. Tidigare när jag har gjort Chiapudding har jag egentligen inte gjort Chiapudding, utan Psylliumfröpudding
Med förskoleavslutningar, jobb, presentköp, firande av sommarlov, allmänt stök och bök och så har jag försökt jobba upp ett litet lager med recept och bilder att ta med mig på semestern som stundar nästa vecka så bloggen får lite sommarrecept
Min frukost blev en proteinrik vaniljgröt gjord på havregryn och psylliumfrön, som var garnerad medbär från trädgården (blåbär, björnbär, jordgubbar och smultron), samt ekologisk mandelmjölkoch eko rå blåbärsjuice
Glutenfri rödbetsgröt medbäroch bipollen. Om du vågar testa på nya saker med din matlagning så lovar jag dig att du kommer hitta nya smaker, ingredienskombinationer och matvaror att tycka om, trots att du inte kunnat tänka dig det innan du testade
Chiapuddingmed banan ochvaniljmedblåbäroch kokosflakesChiafröna är en stor favorit hos oss. Smaka av och tillsätt eventuellt några droppar flytande stevia i vaniljsmak (Sweet Drops Vanilla Cream)
Plättar är gott och framförallt nu när man kan servera dem med färska bär. Värm en stekpanna med kokosolja och stek plättar på båda sidor tills de är gyllenbruna
Servera med färska bärochkokos/mandelmjölk. Blanda ihop chiafrön medkokos/mandelmjölk. Rör runt efter ca 10 minuter och låt sedan stå kallt i minst 40 min. 75 dl kokosmjölk , eller mandelmjölk. 5 ask färska bär. 1 dl kokosmjölk , eller mandelmjölk
Blanda chiafrön med kokosmjölk, agavesirap, vaniljpulveroch rivet limeskal. knivsudd vaniljpulver. Servera chiapuddingen i glas tillsammans med de lakritsmarinerade bären
Klart till frukost nästa dag, när du blandar puddingen med rysk yoghurt och toppar med granola. Blanda allt i en bägare och låt stå i kylskåpet i en timme
Stäng av maskinen och tillsätt vanilj, salt samt den mindre mängden körsbärsmarmelad. Blanda under tiden samman ägg, resterande buttermilk, mandelessensochvaniljessen i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.