Chiasylt. 15 mars 2016 @ 22. 31. 2 dl bär, jag hade hallon. 2 msk chiafrön. 2 msk sötning. ca 1/2 dl vatten. Blanda allt i en skål, mosa bären lite med en gaffel
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Den är sockerfri, glutenfri och (om man vill) även laktosfri. Socker - och glutenfri äppelpaj. Hej. Vi har testat många nyttiga versioner av kakor, bakelser, bullar och pajer men inte riktigt lyckats bli helt nöjda med smaken man är "van" vid
Jag har inte köpt en syltburk i affären på säkert två år, då jag helt slutat med vitt socker. Tyvärr så innehåller det mesta man köper både tillsatt socker och andra E ämnen
Chiasylt är ett sätt att göra sylt utan att använda vitt socker. Smart sylt utansocker. Observera att chiasylten har betydligt kortare hållbarhetstid (max några dagar) än klassisk sylt, eftersom den inte innehåller något socker
Valfri topping (jag hade glutenfria Oreos från Glutano). Och resultatet av mitt baklöfte gör återigen entré, denna gång en spinn på Gordon Ramsays Chocolate & Mint caramel cake – bortsett från mint och caramel och allt socker
1-2 msk kokossocker. 1. Lägg alla ingredienser utom chiafrö i en matberedare och mixa slätt. 2. Rör ner chiafrö och låt sylten vila i kylskåp minst en timme
Jag laddade tidigare upp ett inlägg om banan och kokospannkakor och till de serverade jag chiasylt. Fritt från ägg, Fritt från mejeriprodukter, Fritt från nötter, Raw Food, Recept, Såser, Sockerfritt on November 15, 2014 by. Chiasylt är väldigt enkelt, rikt på vitaminer och omega-3 men framför allt går det snabbt att göra
Att baka mjöl och sockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
De serveras tyvärr oftast utan tillbehör förutom sockrad sylt. Barnen går från bordet höga på egentligen bara socker då potatis om än mättande och en del nyttigheter så också en stärkelserik knöl vilket omvandlas till glukos dvs socker
½ dl socker. Vill du kan du även göra som jag gjort laga en karamell på socker och jordgubbsmelba genom av att koka den till en seg och tjock sockermassa som går att forma som man vill och när det stelnat är fast som glas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.