Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Kikärtor heter chickpeas (kallas även garbanzo beans) på engelska, så därför tyckte jag att det var passande att döpa rätten till chick ‘n tofu tikkamasala
180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. 180 g tikkamasala curry paste eller 1 påse kryddmix (eller egen krydda efter smak). se på instagram och hashtagga det #56kilo
Där tar han i alla fall klassiska rätter såsom hamburgare, spaghetti med köttfärssås eller en tikkamasala och genom diverse olika experiment kommer fram till hur man lagar rätten på det absolut bästa sättet
4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 morot 600 g kycklingbröstfilé 1 msk riven ingefära 1 msk olja salt 500 g krossade tomater 1 påsetikkamasala kryddmix (à 40 g) 1 dl matyoghurt (10%) 1 1/2 dl matlagningsgrädde Till servering ris eller annat gryn Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här följer ett gott och enkelt recept på indisk mat, ChickenTikkaMasala. Smakar väldigt mycket som "köpe-mat", det enda jag inte vågat mig på är nanbrödet
Det finns inget regelrätt sätt att tillaga chickentikkamasalapå. Häll på krossade tomater, tomatpuré, vispgrädde, garam masala, chili, koriander, gurkmeja, persilja, salt och peppar
Smaka av tikkamasalan med pressad citron och ev mer salt och peppar. Lägg i en klick smör i pannan och stek vitlök, ingefära, garam masala och paprikapulver i några sekunder
Nu är jag i alla fall så nöjd med chickentikkamasala, som gjordes en vardag för någon veckan sedan med hjälp av en påse färdig kryddmix (vet ju ni som kikar på Instagram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.