Serveras gärna med ris. Blanda majsstärkelse och grönsaksbuljong i en stor skål, tillsätt sedan vinägern, sockret, ketchupen, sojasåsen, ingefäran och cayennepepparn tills det är väl blandat
et med sin skarpa och pikanta hetta. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Sötsursås är klar att användas till wok, grytor eller grillat. Rör om, koka upp och låt såsen tjockna. Låt den sötsurasåsen gärna svalna innan den används till dippsås
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Strösocker 1/2 dl Ketchup 1 dl Äppelcidervinäger 1 1/2 dl vatten 1 msk Japansk soja 1 msk maizena eller potatismjöl
Blanda alla ingredienser till såsen. Slå såsen över grönsakerna och servera 4 portioner. 2 dl ketchup eller chilisås. 1 tsk chiliflakes eller tabasco eller valfri het hackad chili eller het chilisås eller sambal oelek efter smak. 1 halv färsk ananas (går också bra med burkananas i skivor)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.