Chilifrästa räkor med grönsaker och ris
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 morötter
  • 1 broccolihuvud (á 250g)
  • 15 cm purjolök eller 1 röd lök
  • 100 g vitkål
  • 125 g frysta sojabönor (1/2 ask)
  • salt, peppar, vitlökspulver
  • stek gärna i sesamolja
  • 1400 g frysta, skalade räkor
  • 1 dl rapsolja eller chiliolja
  • 1 röd chilifrukt
  • 13 dl jasminris
  • 1/2 tärning grönsaksbuljong
  • 1 Stekta grönsaker:
  • 1 Chilifrästa räkor:Gnugga morötterna rena och skär dem till strimlor. Skär broccolin till mindre träd. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig. Strimla purjolök och vitkål. Tina sojabönorna.Stek morötter och broccoli i olja till de mjuknat – cirka 5 minuter. Ha ner vitkål och purjolök. Stek ytterligare några minuter. Blanda ner sojabönorna. Smaka av med salt, peppar och vitlökspulver.Tina räkorna. Hetta upp rapsolja eller chiliolja. Ha ner räkorna och fräs dem i oljan 1-2 minuter. Ha ner skivad röd chili på slutet.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Servera med sweet chilisås och rostad lök. Gör du inte egen sweet chilisås, prova med Santa Marias Sweet Chilisås med ingefära.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.