1 Chilifrästa
räkor:Gnugga morötterna rena och skär dem till strimlor. Skär broccolin till mindre träd. Skär bort den träiga delen på broccolistocken och skär till mindre bitar – skala stocken med en potatisskalare om den är träig. Strimla purjolök och vitkål. Tina sojabönorna.Stek morötter och broccoli i olja till de mjuknat – cirka 5 minuter. Ha ner vitkål och purjolök. Stek ytterligare några minuter. Blanda ner sojabönorna. Smaka av med salt, peppar och vitlökspulver.Tina räkorna. Hetta upp rapsolja eller chiliolja. Ha ner räkorna och fräs dem i oljan 1-2 minuter. Ha ner skivad röd chili på slutet.Koka riset enligt anvisningen på förpackningen i vatten med en grönsaksbuljongtärning. Servera med sweet chilisås och rostad lök. Gör du inte egen sweet chilisås, prova med Santa Marias Sweet Chilisås med ingefära.
Skeda först över tomatsås och lägg sedan grönsakerna över. Lägg i paprikabitarna, salta och peppra och stek dem i het panna i ett par minuter tills de mjuknat något men fortfarande är spänstiga
Men, den vårfagra fredagskväll i april förra året då vi första gången åt dessa räkor, pressade vi citron över dem, och dessutom vi svalkade våra strupar med
1 kg räkormed skal. 1 kg räkormed skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Till riset åt vi grillade räkormed en lime- och koriandermarinad. Så gott tillsammans medräkorna. Hacka den färska koriandern och blanda medrisetoch servera med limeklyftor
Häll risetmedgrönsakerna i en skål eller på en tallrik och lägg pinjenötterna ovanpå riset. Servera gärna med vitlöksbröd till samt naturell yoghurt utblandat med lite vatten, gurka, salt och vitlök och ett par isbitar i
Risetmed rostade och lätt saltade solroskärnor som tillbehör blev klockrent. Oj, vad gott det blev att fräsa köttfärsen med sambal oelek, blanda med fräst purjolök och gul lök, röra ner krossade tomater och lite grädde till en röra
Krydda med salt och peppar. Quornfiléerna marinerades i köpt marinad, vanlig med någon allroundsmak. Tillsammans blev i alla fall risetoch filéerna jättegoda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.