En mednudlar och utan grönsaker och en med endast grönsaker. Den enklaste och förmodligen även det godaste är att göra endast en variant som innehåller både nudlar och en massa grönsaker
3 klyfta vitlök neutral matolja, till stekning 0,5-1 tsk chiliflakes (eller mer om du vill ha mer hetta) 500 g jätteräka, skalade (viltfångade) 0,5 limefrukt jasminris (till servering)
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar 0,5 dl rapsolja
Bryn smöret lätt, lägg i vitlöken och räkorna. Salta räkorna och stek en minut på hög värme. Dra stekpannan från värmen och låt räkorna svalna lite i smöret
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Gärna med en grönsakssvarv så går det extra snabbt. Blanda slutligen i grönsaker och räkor precis före servering
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Lägg räkorna i gräddblandningen och vänd i spenaten. Lägg nudlar i skålar och häll på räkblandningen och servera genast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.