Rör om tills margarinet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna
50 g mörkchoklad. Sätt ugnen på 175 grader. Smäl smör i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker
En chokladtårtbotten (Finns på ICA), eller så bakar du en egen. Nu ska du göra chokladglasyren. När chokladglasyren är på så ställ in tårtan i kylen så glasyren stelnar
1O’hoj Chokladsås. 12 ägg 2 dl socker 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 2 dl mjöl 1 liten nypa salt 50 g smält avsvalnat smör O’hoj ChokladsåsVispa ägg och socker med elvisp. Fyll bara muffinsformarna så att man inte ser botten på dom, ringla ut chokladsåsen (efter behag) på smeten, täck sedan över med mera smet tills den är fylld till ca 3/4 del av formen
Tårtan som jag bakade bestod av en chokladbotten som delades i två delar och som fylldes med vaniljkräm och ovanpå så garnerades tårtan med grädde och jordgubbar
Om du inte har testat kombinationen jordgubbar och vit choklad i tårtor ännu är det dags nu. Vispa ihop vit chokladfrosting (recept nedan) och täck tårtan med den
)Jag bestämde mig för att göra en riktigt chokladig botten & en härligt fluffig chokladfyllning i kombination med en jordgubbsmousse & ett lager mosade jordgubbar & för att få den ännu mera chokladig så gjorde jag en makalöst god chokladfrosting gjord bland annat på philadelphia marabou som jag svepte in tårtan med
Vill du göra en chokladbotten ersätter du hälften av mjölmixen med kakao. 7 dl vispgrädde2 lemon curd2 liter jordgubbar100 g mörk choklad Sen vispade vi 7 dl grädde och fyllde tårtan såhär. Riv sedan 100 g mörk choklad och tryck fast (med lös hand) på kanterna. 100 g mörk choklad
Chokladsmörkräm. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen och smöret. Skulle chokladen bli för fast så värm mer grädde och häll i försiktigt, känns den för lös så ha i mer choklad, man får helt enkelt känna sig fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.