Lite syrligare och hade nog passat bra till chokladen, en anledning att baka den igen snart. Dessa bottnar är verkligen supergoda, saftiga och mycket chokladsmak
Tårtan som jag bakade bestod av en chokladbotten som delades i två delar och som fylldes med vaniljkräm och ovanpå så garnerades tårtan med grädde och jordgubbar
Om du inte har testat kombinationen jordgubbar och vit choklad i tårtor ännu är det dags nu. Vispa ihop vit chokladfrosting (recept nedan) och täck tårtan med den
Vill du göra en chokladbotten ersätter du hälften av mjölmixen med kakao. 7 dl vispgrädde2 lemon curd2 liter jordgubbar100 g mörk choklad Sen vispade vi 7 dl grädde och fyllde tårtan såhär. Riv sedan 100 g mörk choklad och tryck fast (med lös hand) på kanterna. 100 g mörk choklad
En chokladtårtbotten (Finns på ICA), eller så bakar du en egen. Nu ska du göra chokladglasyren. När chokladglasyren är på så ställ in tårtan i kylen så glasyren stelnar
IngredienserChokladkaka175 g mjukt smör 3 dl strösocker 1. 75 dl matlagningsgrädde 3 dl strösocker 200 g kokosflingor Gör så härChokladkakaSätt ugnen på 175 grader
Chokladsmörkräm. Värm grädden i en kastrull och rör ner chokladen och smöret. Skulle chokladen bli för fast så värm mer grädde och häll i försiktigt, känns den för lös så ha i mer choklad, man får helt enkelt känna sig fram
Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den). Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.