Chokladbollar
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 11.5 dl strösocker
  • 11 msk vaniljsocker
  • 12-3 msk bryggt kaffe eller  2-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten eller  2-3 msk vatten eller  2-3 msk apelsinjuice
  • 14 msk kakao
  • 13.5 dl havregryn
  • 11 dl kokosflingor
  • 1 ca 0.75 dl kokosflingor eller  ca 0.75 dl pärlsocker
  • 1150 g smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2-3 msk bryggt kaffe eller  2-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten eller  2-3 msk vatten eller  2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor
  • 1 ca 0.75 dl kokosflingor eller  ca 0.75 dl pärlsocker
  • 1150 g smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker
  • 12-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten
  • 12-3 msk bryggt kaffe eller  2-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten eller  2-3 msk vatten eller  2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor
  • 1 ca 0.75 dl kokosflingor eller  ca 0.75 dl pärlsockerMät upp smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur tills smöret blivit rumsvarmt. Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fort.Vispa till en jämn smet med elvisp. 150 g smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker Smör, strösocker, vaniljsocker. Smör och socker vispat. Om du väljer alternativet kaffe med snabbkaffepulver - blanda då snabbkaffepulver med vatten. (Det går också bra att använda bryggt kaffe eller något av de andra alternativen vanligt vatten eller apelsinjuice beroende på vilken smak man vill ha på sina chokladbollar, se ingredienslistan.) 2-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten Vatten och snabbkaffepulver. Tillsätt kaffe (eller vatten eller apelsinjuice), kakao, havregryn och kokosflingor och rör till en jämn smet med elvisp. Kör gärna lite extra, gärna ca 5 minuter med elvispen så blir smeten ännu godare. 2-3 msk bryggt kaffe eller  2-3 tsk snabbkaffepulver och  2-3 msk vatten eller  2-3 msk vatten eller  2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor Ingredienser till chokladbollssmeten tillsatta. Chokladbollssmeten. Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar. Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla bollar i valfri storlek av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in. ca 0.75 dl kokosflingor eller  ca 0.75 dl pärlsocker Chokladboll och kokosflingor. Chokladboll rullad i kokosflingor. Servera chokladbollarna kylskåpskalla, då är de godast tycker jag. Man kan annars låta dem stå framme i rumstemperatur en stund så blir de mjukare men även kladdigare. Serverade chokladbollar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.