12-3 msk
bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten eller 2-3 msk vatten eller 2-3 msk apelsinjuice
14 msk
kakao
13.5 dl
havregryn
11 dl
kokosflingor
1 ca
0.75 dl kokosflingor eller ca 0.75 dl pärlsocker
1150 g
smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 2-3 msk bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten eller 2-3 msk vatten eller 2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor
1 ca
0.75 dl kokosflingor eller ca 0.75 dl pärlsocker
1150 g
smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker
12-3 tsk
snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten
12-3 msk
bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten eller 2-3 msk vatten eller 2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor
1 ca
0.75 dl kokosflingor eller ca 0.75 dl pärlsockerMät upp smör, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur tills smöret blivit rumsvarmt. Skär gärna smöret i mindre bitar så går det fort.Vispa till en jämn smet med elvisp. 150 g smör 1.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker Smör, strösocker, vaniljsocker. Smör och socker vispat. Om du väljer alternativet kaffe med snabbkaffepulver - blanda då snabbkaffepulver med vatten. (Det går också bra att använda bryggt kaffe eller något av de andra alternativen vanligt vatten eller apelsinjuice beroende på vilken smak man vill ha på sina chokladbollar, se ingredienslistan.) 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten Vatten och snabbkaffepulver. Tillsätt kaffe (eller vatten eller apelsinjuice), kakao, havregryn och kokosflingor och rör till en jämn smet med elvisp. Kör gärna lite extra, gärna ca 5 minuter med elvispen så blir smeten ännu godare. 2-3 msk bryggt kaffe eller 2-3 tsk snabbkaffepulver och 2-3 msk vatten eller 2-3 msk vatten eller 2-3 msk apelsinjuice 4 msk kakao 3.5 dl havregryn 1 dl kokosflingor Ingredienser till chokladbollssmeten tillsatta. Chokladbollssmeten. Om smeten är väldigt lös och kletig kan man ställa in den i kylen eller frysen en stund innan man rullar bollar. Häll upp kokosflingor eller pärlsocker i en djup tallrik. Rulla bollar i valfri storlek av smeten och rulla bollarna i kokosflingorna eller pärlsockret. Lägg chokladbollarna i en burk och förvara i kylskåp. De går också att frysa in. ca 0.75 dl kokosflingor eller ca 0.75 dl pärlsocker Chokladboll och kokosflingor. Chokladboll rullad i kokosflingor. Servera chokladbollarna kylskåpskalla, då är de godast tycker jag. Man kan annars låta dem stå framme i rumstemperatur en stund så blir de mjukare men även kladdigare. Serverade chokladbollar.
Fin sockerkaka. Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Snabba tunnbröd. Hej. Idag startade vi dagen med nybakade tunnbröd, så himla gott. Dessa går dessutom snabbt att göra då de bakas med bakpulver och inte behöver någon jästid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.