Sedan jag slutat att dricka kaffe, så längtar jag efter goda drycker att njuta av. För mig innebär att njuta, just att smaken är ljuvligt god men även att drycken även är bra för mig
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Basen i kakan är smält choklad (jag använder en variant utan tillsat socker, men det fungerar även fint att köra på en 70%-ig), ägg och mandelmjöl. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker. 50 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Min variant är så klart utantillsattsocker. Det går säkerligen att använda sötströ (en sötning i samma konsistens som strösocker), men då blir konsistensen inte lika slät (använd en mindre mängd beräknat i volym, då det väger mer)
Passar givetvis bra att äta som de är utan något till, eller med någon slags grädde. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker. Glutenfri brownie utantillsattsocker - 6 bitar. 3 ägg 70 gram mörk choklad, utantillsattsocker
Fibersirap gold är som mörk sirap (fast utantillsattsocker) och har en mild och mjuk karamellsmak. Hela bakverket är utan nötter/mandlar (även om ingredienserna kan innehåller spår av nötter)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.