Nu har det gått över ett halvår sedan sist, så igår kväll tänkte jag att jag skulle ge frallorna en sista chans (det heter ju tredjegångengillt) och då gick det vägen, det blev till min stora glädje frallor
1-2 hackade gula lökar. 8-10 hackade kokta ägg. Ta en stor plåt eller bricka och lägg ut 3 ½ brödsivor åt ett håll och 4 skivor åt andra hållet så plåten blir täckt
Chokladfondant4-5 port. Rör ner chokladblandningen och häll upp i 4-5 smorda formar (vi tog vår muffinsplåt, men mindre koppar eller ugnsfasta glas går också bra). Ställ in formarna på galler i mitten av ugnen när den är varm och baka i 6-7 minuter för riktigt krämig konsistens. 4-5 port. 6-7 minuter
Tillsätt äggen, ett åt gången under vispning och till. Chokladfondant. Smält chokladen i mikron på hög effekt i ca 1-2 minuter och häll ned i smeten. Låt stå i kylen 2-3 timmar. Grädda formarna i mitten av ugnen på 250 grader i 6-8 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i 6-8 minuter. nr 8181 149 kr/750 ml Chokladfondant. ca 4-6 ugnsfasta papper eller folieformar
Det kan vara lite tricksigt att stjälpa ut bakelserna ur formarna, så vill du inte riskera att misslyckas kan du servera dem direkt ur formarna eller använda engångsformar i aluminium som du kan lirka bort
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.