Jag testade att göra en glutenfri variant mednaturligt glutenfritt mjöl och stärkelse. Nästa gång testar jag nog att ersätta mjölet med glutenfri mix, då tror jag att kakorna blir segare
Ibland lyckas man med något nytt på första försöket. Det gjorde jag med de här sconesen. I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom)
Teffmjöl är ett väldigt näringsrikt, naturligt glutenfritt sädesslag med fullkornskaraktär. Tefflimpa som bikarbonatsbröd med saftig och hållbar konsistens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.