16 årig
Lagavulin då jag har smakat på fudge tidigare med just smak av Lagavulin och det blev en riktig höjdare. Chokladfudge med Lagavulin 1,5 dl vispgrädde 1 dl sirap 4,5 dl socker 100 g mörk choklad 0,5 msk vaniljsocker 50 g smör 0,5 dl Lagavulin 16 årig Koka grädde, sirap och socker till 124 grader tills du får en mörkbrun färg. Rör ner den mörka chokladen, vaniljsockret och smöret tills det blir helt slätt och tillsätt Laguvulin. Häll fudgen i formar eller på ett bakplåtspapper i en form. Låt det stelna i kylskåpet. Vi tycker att de är allra godast att äta dem kalla så ett tips är att förvara dem i kylskåpet eller i frysen.
Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom)
Det firar vi med lite godis. Bäst att tillverka själv med andra ord, så man vet vad man petar i sig. Ena gången gjorde jag den med risgrädde och valde en mjölkfri ljus choklad baserad på ris
Häll upp i en form, som är 15x25 cm, med bakplåtspapper i botten. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och småkoka tills tempe-raturen är 120°
Den heter egentligen mjölkchokladfudge, men jag tog vit choklad i istället. Just detta recept hade jag tänkt testa redan förra året, blev sugen på att göra just denna fudge för att få en revansch på min smuliga variant och när Remsan intygade att just denna fudge inte blir smulig så måste jag ju självklart testa den
Börja med att smörja en form med löstagbar kant, med smör. Rör ner det kalla kaffet och sikta ner mjöl- och kakaoblandningen i äggsmeten, varva med det smälta smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.