Har man en marängbotten i frysen så går det på nolltid att göra en god tårta. 125 g mjukt smör/margarin1 dl strösocker2 äggulor1½ dl vetemjöl2 msk kakao2 tsk bakpulver1 dl mjölkMaräng3 äggvitor2 dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 påse mandelspånFyllning3 dl vispgrädde1 brk mandarinklyftor2 bananerUgnsvärme - 175 graderVispa smör och socker
Dag 1. Vaniljglass. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 10 minuter. Lägg vaniljstången och fröna i en rymlig kastrull och slå på mjölk och grädde, honung eller stärkelsesirap
Ta fram en form med löstagbar kant, lägg en marängbotten längst ner. Vispa ihop ena paketet med chokladmousse med halva mängden mjölk, bred moussen ut på marängen
Chokladbotten. Sätt ugnen på 150 grader. Klipp ut bakplåtspapper enligt 2 bottnen på en 24 cm rund form med löstagbar kant, lägg på cirklarna och smörj riktigt (med smör), lägg åt sidan
Här kommer äntligen receptet på tårtan som jag bakade till maken på Fars dag i söndags. Det är chokladmarängbottnar med en krämig, len chokladmousse – en riktig chokladdröm alltså
Ta fram den form eller formar du ska använda. Välj antingen en långpanna ca 20x35 cm och klä den med bakplåtspapper eller också väljer du två runda formar med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter som du smörjer och bröar, antingen med ströbröd eller kokosflingor
Här bjuder de på receptet till deras fantastiska chokladmarängtårta. Drömgod chokladmarängtårta Ingredienser 6–8 bitar 4 äggvitor 2 dl socker 1½ msk kakao 225 g frysta eller färska jordgubbar 5 dl vispgrädde 1 burk citronkesella, 250 g Till garnering Färska bär citronmeliss Gör så här Sätt ugnen på 125 grader varmluft
Jag älskar den klassiska jordgubbstårtan, den som mamma brukar göra, men som omväxling kan man göra denna "glömda" Chokladmarängtårta med glass och jordgubbar
Chokladmarängtårta. Chokladmarängtårta. I lördags hade vi en fantastiskt god och trevlig avslutning på vår Skånevecka med min bror, hans sambo och mina föräldrar
Sätt ugnen på 100 grader. Hacka chokladen grovt. Vispa äggvitorna till fast skum med citronsaft. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till en fast smet
Igår firade vi min födelsedag och jag bjöd på en ny tårta. Receptet hittade jag på Ica. Marängbottnarna kan med fördel göras en eller två dagar före den ska ätas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.