Det fanns en klar plan med den och det var att äta den vid första advent. När vi lämnade Rom på höstlovet så var det med en stor panettone i handbagaget
Smöra och bröa en form med avtagbara kanter med kokos. Vispa ägg och socker poröst. Garnera enligt bilden med färska hallon och vit choklad eller efter eget tycke och smak
Häromdagen bakade jag en av mina favoritkakor - choklad- och marängkaka medhasselnötter. När man tar ut kakan sjunker marängen lite så lossa kakan från kanten försiktigt med en kniv
Tillsätt vaniljsocker, salt och vetemjöl, och avsluta med att röra ner äggen i smeten. (Om jag nu får låta lite nöjd med mig själv så här framåt kvällskvisten denna måndag
Det här brödet jar jag gjort massvis med gånger och det går att variera i det oändliga. På morgonen toppar du med frön eventuellt kan du spreja/pensla på lite vatten för att få fröna att fästa
Halvera päronenoch ta bort kärnhuset med en sked. Servera med glass eller grädde. Riv mandelmassan över päronen, strö över valnötterna och toppa med sirapen
Skär päronoch äpplen i bitar, blanda runt med socker och potatismjöl. Blanda sen ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt
Det glutenfria surdegspulvret som jag skrivit om tidigare satte igång baklusten, och eftersom frysen behövde fyllas på med glutenfritt bröd testade jag en ny variant
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.