Rosta hasselnötterna lätt i en torr panna. för visst är väl mörk choklad nyttigt. De hade ett gäng med italien-inspirerade recept och därav bland annat dessa godingar
Ta genast av från plattan, vänd ner hasselnötterna och häll smeten i den papprade formen. Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta. 1 dl hasselnötter
Rostad sötpotatis med grönkål. Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Rostad sötpotatis med grönkål. Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Hur gott som helst ihop med potatisen och knapriga hasselnötter. Det här åt vi till chilimarinerad och grillad entrecôte och trots stor misstänksamhet från två av gästerna medan potatisen var i ugnen (det luktade skunk, eller fotsvett tror jag någon sa
Rostad sötpotatis med grönkål. Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Rostad sötpotatis med grönkål. Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin. ) har jag rågflingor, havre, knapriga hasselnötter, pumpafrö, linfrö och solrosfrö
Hacka chokladen och blanda tillsammans med den rostade müslin, tranbär och russin. ) har jag rågflingor, havre, knapriga hasselnötter, pumpafrö, linfrö och solrosfrö
Då skärs tunna, tunna skivor med vass kniv. Smaka av med salt och peppar. Garnera med finskuret syrligt äpple och lite fina salladsblad samt hyvlad pecorino
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Tillsätt de hackade hasselnötterna. 225 g mörk choklad. Lägg hasselnötskärnorna på en plåt, ställ in den i varm ugn och låt rosta tills skalen lossnar och nötterna är ljust bruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.