Dessa fantastiskt goda kakor är verkligen värt att baka nån gång emellanåt, så småningom kommer jag även baka den ljusa varianten av dessa kakor och den är möjligtvis ännu godare om man nu gillar det bättre än ckolkladsmak
Blanda väl och häll sedan över alltsammans i en form som mäter cirka 20x20 cm (smörj formen med lite margarin och bröa med exempelvis pofiber eller finmix)
Eller chokladmums, mockarutor, kärleksmums eller Mariannes kakor som en del kallar dem. Förutom den förändringen så har jag inte mixtrat så mycket med receptet och när jag sedan testade ett recept från Kakboken Mjuka kakor utan ägg och mjölk som innehåller hälften (
Den här muffinsen (och dess kompisar som är uppätna redan) är nog de godaste muffinsarna jag bakat (möjligtvis oavgjort med dubbelchokladmuffinsen medmockaglasyr)
Smält fettet i en kastrull. Rör ner socker, sirap och kakao. Blanda väl. Låt blandningen koka häftigt någon minut under omrörning innan du tar den från värmen
Smält chokladen och rör ned oljan. När du fått en smidig smet häller man i cornflakes eller rispuffar. Klicka ned smeten i små formar och låt stå kallt en liten stund
Sätt ugnen på 175º. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i äggsmeten
Smält fettet i en kastrull. Rör ner socker, sirap och kakao. Blanda väl. Låt blandningen koka häftigt någon minut under omrörning innan du tar den från värmen
Vispa gulorna pösigt med socker och vaniljsocker. Servera med vispad grädde och chokladsås från tub. Smält smör och choklad i en kastrull på svag värme
Förvara i en tättslutande burk med lock. Smält smöret i en stor kastrull och låt den svalna. Rör i kaffe, socker och ägg, därefter mjöl, kakao och bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.