I helgen gjorde jag en prinsesstubbe med hemmagjord marsipanoch den blev så god så. Sådärja då var snart onsdagen avklarad, dagarna går så fort och jag skulle behöva några fler timmar på dygnet för att hinna med det jag vill göra
Jag tror jag skrivit förut att tårtor är det jag tycker är nästan roligast att baka, mest för att man kan göra så mycket med den (sen ser jag lite mellan fingrarna med alla E- nummer när det gäller just tårtor och färger, fick lite ångest när jag läste Den hemlige kocken så nästa gång ska jag testa att göra egen marsipan
Tryfflar är ju goiga och mjuka i mitten, och det är precis vad sötpotatismos också är, så min tanke var att man skulle kunna byta ut grädde+choklad mot just sötpotatismos för att få en lite lättare tryffel med nya smaker
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet. Kavla ut marsipanen så att den blir lika stor som bottnen och lägg den därpå
Lägg på en rad med skivad marsipanoch mandlar. Pensla strudeln med ägg, och dekorera med vallmofrön. Sprid ut ett lager med hälften av fyllningen på en av degbitarna
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Smält chokladen och doppa bitarna i eller använd en pensel och pensla dom med chokladen. -) Det är iallafall lite nyttigare godis än vanligt godis eftersom det inte är något socker med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.