Just som jag trodde att jag bakat klart semlor för i år efter att jag bakade semmelkladdkaka tidigare i veckan så kom chokladsemlan upp i sociala medier
Ingredienser Portioner. 14 st Bullar 25 g färsk jäst 2 dl kall mjölk 3/4 dl strösocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 krm salt 1 ägg 4 msk kakao ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g) 75 g rumstempererat smör Garnering 5 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 g mörk bakchoklad (55%) Fyllning inkråm från bullarna ca 1 dl vispgrädde eller mjölk 250 g mandelmassa ca 50 g mörk choklad Till locken 1 tsk kakao 1 tsk florsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt kesella, socker, kardemumma, ägg och hjorthornssaltet blandat med mjöl och kakaopulver. Riv mandelmassan och rör ut den med mjölken och apelsinskal
Vispa grädden fluffigt med florsocker. Fyll bullen med chokladganache. Den klassiska med varm mjölk, kallad hetvägg och smak av kardemumma, som gör oss så glada och lyckliga
Rör ut äggulan med lite mjölk och pensla bullarna med det. Mal under tiden mandeln till fyllning 1 och rör samman mandeln med socker och äggvita. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad med 1 msk vatten. Rör samman florsocker med 1-1 ½ msk vatten till en jämn, ganska tjock smet
Som så många andra högtider så tycks semmelsäsongen starta tidigare varje år. Själv såg jag säsongens första semlor redan i mellandagarna i Thelins skyltfönster…
Den söt-salta chokladmoussen medlakritstouch och de syrliga och friska hallonen. ) Inte vilken chokladmousse som helst heller utan en underbar variant med salt karamell och lakrits
23 medjooldadlar, ni vet de stora goda karamelliga. smaka upp med äkta vanilj, några steviadroppar och 2 msk kokossmör. 23 medjooldadlar, ni vet de stora goda karamelliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.