Det här är min mors recept på hemgjord ketchup/chutney som hon gör på egenodlade tomater. Utöver att servera den som ett härligt chutneyliknande tillbehör till grillat eller annat är den också en utmärkt smakgivare till fiskgrytor och andra grytor
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och hacka löken. Blanda tomat, lök, vinäger, socker och dijonsenap i en gryta och koka i 30-40 minuter under omrörning
Men å andra sidan blev chutneyn ljuvlig så jag går väl på det fler gånger. Denna chutneyn åt vi till grillat fläskkött, potatismos och lite grillade gröönsaker men då var kameran inte med *ler* jättegott var det, lillkillen var förvånad över att man inte behövde nån mer sås
Skär de torkade frukterna i små bitar och avlägsna eventuella kärnor. Lägg alla ingredienserna i en kastrull, koka upp och låt sjuda under lock ca 15-20 minuter eller tills vätskan nästan försvunnit
Förvara på sval plats. Börja med att koka äpplena, skalade och urkärnade för sig. Skala och kärna ur tomaterna efter att ha skållat dem i kokande vatten i en skål
Het Chutneypå Physalis och HabaneroDetta var egentligen tänkt som en habanerosås men smaken blev precis som en mango chutney, fast hetare och något mindre söt
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.