1 gurka,
skuren i fina tärningar 1 citron, skal och saft 2 dl turkisk yoghurt 1 msk majonnäs 1 msk vitvinsvinäger eller vit balsamico 2 schalottenlökar, finhackade salt och svartpeppar
Hacka vitlöksklyftorna och blanda ihop alla ingredienser. Salta och peppra efter behag. Såsen blir godare av att stå och dra sig en stund i kylen innan servering
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Kall sås med parmesan, vitlök, citron och basilika är en variant av en av våra favoritsåser inom kategorin kalla såser, nämligen fetaostsås med citron och basilika (se här)
Vispa ner äggulorna och valfri mängd dragon och persilja. 1färsk, hackad bladpersiljaVärm upp creme fraichen under omrörning och smula sedan ner buljongtärningen och chiliflaksen. 1Ta kastrullen från plattan och låt svalna ca 1 minut. 1Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. 1Servera direkt till ditt favoritkött eller en bit stekt lax kryddad med lite dragon, örtsalt och paprikapulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.