Citron och marängpaj
Vispa äggulor och hälften av sockret fluffigt. blöttlägg gelatinblad i kallt vatten ca 5 min, riv citronskal och pressa ut ca 1 dl saft. Koka upp citronsaft, skal och socker, låt smöret smälta med, häll blandningen över äggfluffet, rör runt och häll tillbaka i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader, den ska bli krämig,. Koka 2 dl socker och vatten tills det är 122 gr ,häll den heta sockerlagen i en tunn stråle ner i äggvitevispet samtidigt som du vispar marängen till den bli kall och glansig, bred ut citronkrämen i skalet, spritsa ut marängen i fina toppar över pajen, grädda i övre delen av ugnen så den får fin färg Deg. 1 citron, rivet skal och saften, 1 gelatinblad, 3 äggulor, 2dl socker uppdelat på hälften, 100gr smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.