Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Krossa chokladen i grova bitar. Rör ner choklad och saffran i det smälta smöret efter att du har tagit bort kastrullen från plattan
300 g smör, mjukt och rumsvarmt 4 dl strösocker 4 msk sirap 4 tsk vaniljsocker 3 ägg (medelstora) 7 dl vetemjöl 0,5 dl kakao (om du vill ha ljusa kakor utesluter du kakaon) 1 tsk bikarbonat 0,5 tsk salt 150-200 g choklad, grovhackad (eller chokladknappar, variera som du vill mellan vit och mörk choklad)
#biskvier #lemoncurd #citronbiskvier Botten. Mmm… Biskvier är så gott. Jag gjorde lemoncurd för ett par veckor sedan och hade en del kvar som jag kände att det var dags att göra av med nu
Citronbiskvier12 stBotten285 g mandelmassa1 äggvitaFyllning150 g rumsvarmt smör1 äggula2½ dl florsocker2 tsk vaniljsockerskal och saft från ½ citronTopping200 g vit chokladSätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.