Citroncheesecakemed blåbärstopping. Jag kollade för säkerhets skull om tjejen som är nötallergiker tål frön (vissa nötallergiker är även känsliga mot frön) och det gjorde hon så jag började skissa lite på ett recept jag velat prova ett tag, nämligen en citroncheesecake
Dela ett overhead-ark i tre långa delar och klä insidan av formen med dem innan du häller i smeten så lossnar kanten från formen mycket lättare och den blir jämnade och snyggare
Det finns så många fördelar med cheesecakes, det går bra att förbereda i förväg och det går att variera på så många olika sätt (bara kika in i min ”cheesecake-kategori” så ser ni vad många olika slags cheesecake det finns)
Vispa först äggvitorna till ett fast skum (med ren elvisp). Dela citronen på mitten och kläm ut saften ur ena halvan i smeten, se bara till så att inte några frön åker med
Tillvägagångsätt FyllningenVispa philadelphiaost och kesella i en skål, med elvisp. Rör ner strösocker, maizena och vaniljsocker med slickepott, tillsätt finrivet skal och citronsaft-provsmaka
Blanda smöret med mandeln och honungen. Toppa med vispad grädde och finrivet citronskal. 1½ dl sötningsmedel, till exempel Suketter strö. 1Strö ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. 1Vispa upp mascarpone och sötningsmedel
Blanda med det smälta margariner och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Sila sedan bort kärnorna, koka upp saften med gelésocker i en kastrull och låt koka i ca en halv minut
När jag var i Dallas i maj åt vi på Cheesecake Factory och jag såklart "tvungen" att prova en bit och av alla tusen olika smakkombinationer föll valet på en citroncheesecakemed marängtopping
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.