Skär rödbetorna i stora klyftor. Blanda dressingen med linser, rödlök, persilja och smulad fetaost. Pensla dem med rapsolja och lägg i en smord ugnsform
Kålsallad med stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hösthallonDe friska hösthallonen passar både ihop med sältan i det rimmade fläsket ochmed sötman i rödbeta och kål
Lägg upp rödbetorna på ett fat och strö över fetaostoch bacon, toppa med rucola. Häll av rödbetornaoch skölj dem hastigt i kallt vatten, gnid av skalet och skär dem i klyftor
Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetoroch ha i salladen
Nu har jag kombinerat linssalladen (länk här) med dessa rödbetor. Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna
Krydda med salt, peppar och ingefära runt om. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma
Smakkombinationen är supergod med råa ingredienser och minst lika god med kokta rödbetor. Om man vill göra mer av dem än bara koka och äta med smör, och eventuellt lite salt, så kan man göra en ljumen rödbetssallad med äpple och pepparrot
Blanda vinäger och gräslök, rör ner olja och honung. Skölj och borsta bort jorden från betorna. Koka dem under lock till de är mjuka och spola dem sedan hastigt i kallt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.