När lillebror med sambo kom över på fika var citronsmak på kakan givet. Nästa gång tror jag att jag hoppar över frostingen och använder den som tårtbotten istället
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
En god och enkel frostingmed cream cheese (naturell färskost) och smak av vanilj, som är supersmidig att ta till när man ska dekorera cupcakes eller kakor
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Den här citronkakanmed blå vallmofrön pimpad med en sockerlag är den typen av kaka. citronkaka. Täck en avlång bakform med bakplåtspapper allt smöra den och bröa med ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.