Prova med en sticka som skall vara torr då kakan är färdiggräddad. Citronkaka. 2 dl naturell yoghurt, jag tog med vaniljsmak. Smörj en kransform på minst 2 liter och bröa med kokosflingor. 2 dl naturell yoghurt, jag tog med vaniljsmak
Med citron både i och på så drar nästan ansiktet ihop sig när man äter kakan. Vallmofröna blir också en spännande ingrediens, med de små svarta prickarna
Smaksatt med lemoncurd och med mjuka vågor av söt maräng. Rör smöret med sockret vitt och fluffigt. Vispa äggvitorna med sockret till marängen till ett fast skum och fördela jämt över kakan
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Citronkrämen är lös när den är färdig men den stelnar efterhand Använd en tesil till att pudra rejält med florsocker ovanpå
Vispa ner mjöl och vaniljsocker med en handvisp, och vispa även ner citronskalet och citronsaften. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper
Sätt ugnen på 175°C. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och citronsaft samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.