180 g strösocker (2 dl). 2 ägg. 2 tsk bakpulver. 3 äggvitor + 180 g strösocker (2 dl). Smörj en springform på ca 23 cm noggrant men sparsamt. 180 g strösocker (2 dl). 2 ägg 180 g vetemjöl (3 dl). 2 tsk bakpulver
3 ägg2 dl socker1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsockerfinrivet skal av 2 citroner1 1/4 dl citronsaft ( cirka 2 citroner)Florsocker till garnering. Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper. Förgrädda degen i cirka 10 minuter i 200 graders ugn. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills kakan har stannat helt, men fortfarande är lite kladdig. 2 dl socker. 2 tsk vaniljsockerfinrivet skal av 2 citroner. 1 1/4 dl citronsaft ( cirka 2 citroner)
Idag fick jag ett mail om att Januari månads nya Bakbox skickats ut. Som ni kanske kommer ihåg började jag prenumerera på Bakboxen i december, och jag blev så himla nöjd verkligen
200 gr smör2,5 dl strösocker6,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulverskal och saft från en liten citron2 msk vaniljsocker1 ägg1 ägg till att pensla på & pärlsocker att strö över. 200 gr smör. 2,5 dl strösocker. 2 msk vaniljsocker
2 ägg 2 dl strösocker 75 gram smör 3 dl vetemjöl Skal och saft av en halv citron 2 tsk bakpulver ca ½ dl vatten Gör så här. Sätt ugnen på 175 grader Smöra och bröa en bakform Smält smöret och låt svalna Vispa ägg och socker pösigt Tillsätt mjöl , bakpulver och finrivet citronskal Blanda ner smöret och vätskan ( vatten + citronsaft ska bli 1 dl) Blanda till en slät smet med en slev Fyll upp i bakformen och grädda 30-40 minuter 2 ägg. 2 dl strösocker. 2 tsk bakpulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.