Vispa äggvitorna tillsammans med salt och citronsaft till riktigt fast skum. Kavla eller tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylskåpet ca 30 minuter
Nagga botten med en gaffel. Lägg i ett smörpapper och fyll på med torkade gula ärtor. Ta ut formen och lyft bort pappret med ärtorna, skär bort överflödig deg
Tweet Pin It Skriv utPajer hör sommaren till tycker vi och även om rabarberpaj och äppelpaj är svenska favoriter så tycker vi att citrontarte är en riktigt somrig paj med sin friska smak som tar sig in på vår topplista
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Då får man den oftast med en klick grädde, men jag serverar med hallonsås. koka upp frysta hallon tillsammans med lite vatten, socker efter smak och sila
Ett underbart tillbehör i efterrättsväg är jordgubbssås. 250g frysta (eller färska jordgubbar2 dl vatten1 dl sockerLägg alla ingredienser i en bunke och mixa det slät med stavmixern eller i en blender
Lägg gelantinet i en bunke med kallt vatten. Jordgubbssås. Eftersom det blir skummigt när man kör med mixer, så kan du ta såsen från värmen och röra i den en stund så försvinner skummet
Fyll på medjordgubbssås. Sommardesserter kan det gott vara säsong för året runt, för även när det inte är sommar är det hälsosamt att påminna sig med de intryck man har att ta till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.