Ringla över kolasåsen över vaniljparfaiten. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Rör ihop smör, socker, grädde och salt i en kastrull på medelvärme
Snoppa jordgubbarna, lägg dem i en mixer tillsammans med citronsaft och ingefära, mixa. Häll vatten och socker i en kastrull, koka upp och koka ca 10 minuter på låg värme
Denna gången smaksatte jag med vanilj men man kan ju smaksätta med vad som helst. Blanda äggkrämen med vaniljpulvret (eller valfri annan smaksättning) och blanda ner smeten i grädden
Jag har aldrig gjort egen vaniljglass innan, jag har tyckt att det verkat onödigt eftersom det ändå "bara" är vanilj och att det är roligare med en smaksättning
Lägg vaniljstången i gräddblandningen tillsammans med socker, honung och salt. Beräkna minst 4 timmarServera parfaiten med hjortronmylta och garnera med citronmelissblad
Krama ur gelatinbladen och lägg dem i blandningen, mixa med en stavmixer till en slätt pannacotta. Mixa allt samman med en stavmixer fin sås, låt svalna innan du serverar
=) Kul när vi alla kan vara med och hjälpas åt. Mixa persikorna med en stavmixer i en gryta. När pannacottan stelnat häll försiktigt över jordgubbsåsen och tippa runt skålen så pannacottan täcks med ett jämnt lager jordgubbssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.