Vit chokladtryffel medlakritskross - RECEPT >>. Klä med tex. Doppa varje bit i choklad med tex. Krispiga goda chokladbitar - Som julgodis eller påskgodis
Blanda de mjöl, bakpulver, mandel, apelsinskal och lakritskross. Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt
Gjorde enkla snitt med turkisk peppar. Tag ut plåten och strö över lite mer lakritskross. Strödde över lite som fick smälta ner i kakorna och toppade sedan med lite mer direkt efter gräddning
Själva kunde vi ju skratta åt det och ta fram något alternativt ur kylen, men gäster som plågar i sig mat och med ansträngd min artigt påstår att "det är jättegott", hade inte varit särskilt kul
Men garnera den inte medlakritskross innan du fryser den i så fall. Idag bjöd jag några härliga tjejer på mini-SPA med aloe vera-produkter och så förstås på fika
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och lakritskross i en kastrull. Smält choklad över ett vattenbad, låt den svalna rejält innan du doppar kolan som du skurit i lagom stora bitar med en varm kniv
Jag gjorde båda dessa smaker plus improviserade en till, Mintkola medlakritskross. Jag har kokat fyra jättesatser med smörkola i olika smaker, bara en här hemma dock annars hade jag väl mer eller mindre bott i skafferiet
Vi har förstås redan invigt stugan, dock med våran vanliga grill i. Garnera med jordgubbar och citron. 2 gelatinblad150 g mörk choklad, hackad, (Fazer, för nötfri)4 dl vispgrädde½ dl florsocker1 tsk vaniljsockerCitruspannacotta. 1 gelatinblad100 g Fazers lemon lime choklad, hackad2 dl grädde½-1 msk pressad citronsaftBörja med den mörka chokladpannacottan. Börja medcitruspannacottan när den mörka stått i kylen ca 1 timme
Förvara i tät burk med lock. För att äkta choklad ska stelna med fin glansig yta måste den tempereras. Skär terrinen med en vass, varm kniv och servera den fryst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.