Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. 0,7 kg rabarber
även om jag gjorde en stor miss på den ena. -) Det skulle vara Rabarber med kanel, men av någon anledning tog jag i vanilj istället för kanelstång, när jag kokte marmeladen, och upptäckte inte mitt fel förrän efter den var färdig, Så alltså kan man byta ut kanelen i det receptet mot vaniljfrön och det blir jättegott ändå
Lägg lite lökhack i botten på burken, sedan varvar man sill och lök med ordentligt med lök överst. Häll på lag med sandel, fyll på resten lag så det täcker
Jag och hemkunskapsläraren på skolan håller i temat fransk matkultur och eleverna som har valt detta tema får under tre dagar lära sig om franska mattraditioner, både teoretiskt och praktiskt
Flammornas sken hade slocknat på gården, dock hade grannens engångsgrill-flintastek-grillning börjat gå lite mer åt helvete än tidigare då jag noterade att röken tjocknat ytterligare och grannen blåste fatalt och bångstyrigt in i hålen på sidorna av grillen
På torsdag har vi som vanligt sopplunch på jobbet och det är andra gången som jag lagar soppan, det blev ju en succé sist jag gjorde min grymma Hummersoppa så jag hoppas min löksoppa ska bli lika omtyckt
Vädret är verkligen på topp. Idag bakade jag en rabarber och jordgubbskaka som jag aldrig gjort förut. Låt sedan kakan svalna och stjälp upp den på en tallrik
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.