Ännu ett amerikanskt recept kommer här för er att testa om ni vill, jag ber om ursäkt om ni tycker jag är lite av en ”one-trick poney” som inte gör något annat än amerikanskt, men det är något som ligger mig varmt om hjärtat – och kanske lika varmt om midjan USA är lite av [
Så vi kokade saft på förra årets skörd. Ingredienser1,4 kg körsbär1 kg vinbär (vi hade både röda och vita)0,7 kg rabarber13 dl socker12 dl vattenAtamonGör så här. Skär rabarbern i tunna skivor och koka med 2 dl vatten i 10 minuter. 0,7 kg rabarber
även om jag gjorde en stor miss på den ena. Lite rabarbermarmelad blev fixad igår kväll. Tips är att lägga lite sylt/marmelad på ett litet fat och ställ i kyl eller frys en stund så det kallnar, för att se hur konsistensen den blir
Bland annat bjöd vi på den här goda sparrisrätten, som bestod av nyskördad och smörstekt sparris, parmaskinka, torrostade pinjenötter och riven parmesanost
Skär rabarbern i breda bitar, lite på snedden. 300 g smala rabarber. Stek dem i smör i en panna 2 min. Strö över socker och kardemumma och stek ca 2 min tills sockret börjar bli ljusbrunt
Denna förrätt blir en härlig öppning på middagen med ett par mjälla skivor färsk lax, hettan från pepparroten och syran från äpple fint ackompanjerat av en skiva smörstekt surdegsbröd med en len honungsfraiche som avrundar i gommen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.