1 nät
musslor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 dl vitt vin 1 finhackad röd chili en näve fint hackad blad persilja Garnering nykokta musslor 150 g varmrökt lax 2-4 msk färskriven pepparrot Instruktioner Clamchowder Börja med att fräsa bacon, lök, potatisrasp och selleri i en klick smör tills det blir mjukt och följsamt. Häll i musselspad (eller fiskbuljong) och vatten. Låt soppan bli varm och tillsätt sedan lagerblad, timjan, vin, grädde, mjölk och paprika. Låt den koka tills potatisen släppt ifrån sig sin stärkelse och soppan har blivit tjock. Det tar cirka 20 minuter Musselkok Medan du väntar på att soppan ska bli klar kan du göra ordning dina musslor. Rensa och släng bort trasiga och de som inte sluter sig när du knackar lätt på dem. Fräs lök och vitlök i smör och olja i en tjockbottnad gryta/kastrull, häll ner musslorna i kastrullen och häll sedan på vinet. Lägg på ett lock så att ångorna stannar kvar i kastrullen. Skaka runt lite grann och ta sedan kastrullen av värmen. De musslor som inte är öppna slänger du bort, de andra får en rejäl näve finhackad persilja över sig och serveras tillsammans med soppan. Om du tycker att soppan blivit för tjock så späd den med lite mjölk. Smaka av med pepparrot, salt och peppar och servera sedan rykande het med laxbitar, musslor och riven pepparrot. 3.5.3226
Den här marängtårtan är min svågers specialitet, och så himla god. Den allra bästa fyllningen och toppingen är i min smak massor av färska skivade jordgubbar ihop med grädden
Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i
Hacka lök och vitlök, fräs i stekpanna. Dela laxen i kuber och fräs lätt, salta och peppra. Tina Broccolin och dela i mindre buketter, lägg i stekpannan och stek så de blir varma
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Rör ihop resterande ingredienser till fyllningen och häll/bred försiktigt över äpplena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.