Claude Poss Coq au Vin
MayOlika Mums
MayOlika Mums
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 12 h de marinade
  • 1 coq d'environ
  • 3 kg coupé en morceaux
  • 250 g de lardons
  • 250 g de champignons de Paris
  • 2 carottes
  • 2 gousses d'ail
  • 1 bouquet garni
  • 50 cl de fond de veau
  • 1 verre liqueur de cognac
  • 3 cuillères soupe d'huile
  • 1 cuillère soupe de farine
  • 3 5 minutes Saupoudrez de farine, et remuez bien.
  • 2 h 30 feu doux.
  • 15 min avant de servir, faites dorer ensemble la poêle anti-adhésive, les lardons et les champignons coupés en quartiers. Ajoutez cette garniture dans la cocotte.
  • Föreberedelser: 30 min + 12 timmar marinering
  • Tillagning: 2h45min :)
  • Ingredienser 8 pers
  • 1 tupp i bitar, ca 3 kg 250g fläsk
  • 250 g champinjoner
  • 1 lök 2 morötter 2 kyftor vitlök
  • 1 bukett kryddor (vanligtvis typ timjan, lagerblad, ev persilja, purjolök det kan vara lite olika kryddor som man knytit ihop till en bukett, så att den är lätt att ta bort efter tillagning)
  • 1 flaska torrt rött vin
  • 5 dl kalvbuljong
  • 1 glas cognacslikör
  • 3 msk olja
  • 1 msk mjöl
  • persilja
  • salt, peppar och muskot (valfritt)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.