12 dl
små marshmallowsSå här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop farinsocker, ägg och vaniljsocker poröst. Rör sedan ner det smälta smöret. Blanda ihop kaffe och vatten och häll ner i smeten. Vispa ordentligt. Tillsätt resten av ingredienserna utom chokladen. Fortsätt att blanda smeten. Den blir riktigt seg och kan upplevas lite svårarbetad. Hacka sist choklad och marshmallows, blanda ner. Forma mindre bollar och platta ut dem något på bakplåtspappret. Sätt in plåtarna i ugnen och grädda i cirka 10-12 minuter. Kakorna flyter ut och är först lite svällda men sjunker ihop så fort de får svalna. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 48
Cookies. Jag gillar enkelheten med att baka kakor, och godast blir dem om de är riktigt sega. När du lyfter ut kakorna efter gräddning, putta lätt in kanterna med en kniv
Första gången jag gjorde cookiesen (på LCHF-vis ochmed kokosolja) lät jag degen vila i kylskåp och skar skivor av den, andra gången (med rårörssocker, vaniljsocker och mandelolja) rullade jag degen till bollar direkt och gräddade
Om önskas dekoreras chokladbitarnamed smält choklad och Naturlig Dekoration hallon/jordgubb/blåbär. Till ochmed jag som inte är speciellt förtjust i lakrits, tycker att nedanstående recept blev en riktig höjdare
Men denna dag blev jag sugen på att baka cookiesmed kanel & vanilj istället. Jag älskar egentligen kanel men oftast bakar jag ändå kakor med kakao för att jag brukar vara mest sugen på det
Skär kakan i mindre bitar medan den är varm. Slå i margarinet eller smöret och uppvispade ägg. Tryck ner de hackade nötterna (och den hackade vita chokladen) och grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min. 200 g hackade hasselnötter eller 100 g hasselnötter och 100 g vit choklad
Bryt chokladen i mindre bitar och mica in tillsammans med tranbären. Mixa snabbt ihop vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, florsocker och smör i tärningar till en deg i matberearen
Tag ut skålen och blanda runt i de smälta marsmallowsen och tillsätt de krossade och smulade Chocolate O’s, häll ut smeten i en avlång form klädd med bakpapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.